De oefentherapeut

Ellis van der Wilt
In 1987 ben ik afgestudeerd aan de HBO-opleiding voor oefentherapie Cesar. Na twee jaar op diverse praktijken te hebben gewerkt, ben ik in 1989 mijn eigen praktijk voor Oefentherapie Cesar in Nederweert gestart. Steeds meer raakte ik geïnteresseerd in de totale mens, de mens achter de klacht. In 2010 heb ik de post HBO-opleiding Psychosomatiek afgerond. Daarnaast geef ik als fietsdocent gecertificeerd door de Fietsersbond, fietsgymnastiek en training e-bike aan senioren.

In 2015 heb ik de Duitse opleiding tot Schroth therapeut gevolgd. Hierdoor ben ik gespecialiseerd in ernstige houdingsafwijkingen van de wervelkolom bij kinderen en volwassenen, met scoliose en kyfose.

Kwaliteit

Voor zowel de reguliere als de psychosomatische oefentherapie, staat Ellis van der Wilt geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. Ze is lid van de beroepsvereniging VvOCM, daarmee bindt de praktijk zich aan de normen, richtlijnen en protocollen die binnen de beroepsgroep gelden. Tevens is ze aangesloten bij het Landelijk Netwerk Chronische Pijn en SOLKNET.
Een sterk punt is de multidisciplinaire samenwerking om de best passende zorg te leveren.

Om de kwaliteit op een hoog niveau te houden, werken we op de praktijk met Qualizorg, een tevredenheidsonderzoek onder cliënten. Een eerder cliëntenervaringsonderzoek "Door Cliënten Bekeken" heeft de praktijk met een 8,5 beoordeeld.

  • De praktijk heeft veel ervaring met:
  • Pijnklachten door verkeerde (werk)houding
  • Houdingscorrectie bij kinderen en volwassenen
  • Idiopathische scoliose, M. Scheuermann
  • (Spierspannings)hoofdpijn
  • Hyperventilatie, angst en paniekklachten
  • Stressklachten, burn-out, slecht slapen
  • SOLK; lichamelijk onverklaarbare klachten
  • Assertiviteitstraining, leren omgaan met pesten, faalangst
  • Individuele en groepstraining fietsvaardigheden senioren

Specialiaties

Oefentherapie

Oefentherapie Cesar is gespecialiseerd in houding en beweging en richt zich op het verbeteren van de individuele houdings- en bewegingsgewoonten. Daarbij staat de cliënt en zijn mogelijkheden centraal.

Lees meer

Psychosomatische oefentherapie

Psychosomatisch oefentherapie geeft u inzicht in de relatie tussen uw lichamelijke klachten en de achterliggende (mogelijke) psychosociale factoren. U ontdekt en u leert mogelijkheden om uw gezondheid positief te beïnvloeden

Lees meer

Schroth methode

Oefentherapeutische behandeling van wervelkolomafwijkingen bij jongeren en volwassenen middels 3-Dimensionale scoliose therapie.

Lees meer

Chronische pijn

Ervaart u pijn? Krijgt deze pijn de overhand? En wilt u weer grip krijgen op uw leven? Het Netwerk Chronische Pijn introduceert een vernieuwende behandelwijze, speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische pijn.

Lees meer

Seniorenfietsen

Wilt u veilig blijven fietsen? Voelt u zich soms wat onzeker in het verkeer? Middels fietsgymnastiek traint u de vaardigen om veilig en vitaal te blijven fietsen.

Lees meer

Kinderspreekuur

Heeft u vragen over de houding van uw kind? Wilt u preventief eens naar de stand van de voeten en wervelkolom van uw kind laten kijken?

Lees meer